100гр. масло добре омекнало масло
100гр. кафява нерафина захар Мусковадо
100гр. лимецово брашно
100гр. лимецово брашно
2 големи яйца
50 грама ситно нарязани орехи
2 ч.л. инстантно кафе разтворено в 100мл. вода
щипка сол
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 180 °С
Пригответе форма за мъфини за 12 кексчета.
Разбийте маслото, захарта, брашното и яйцата, добавете кафето и щипка сол, разбийте с миксера до получаването на кремообразна смес.
Накрая добавете орехите и отново разбъркайте.
Изсипете сместа равномерно в мъфиновите форми, като предварително сте сложили хартиени кошнички.
Пече се в продължение на 18-20 минути.
Ingredients:
100g butter, well softened
100g light muscovado sugar
100gr. einkorn flour
100gr. einkorn flour
2 large eggs
2 tsp instant coffee, mixed with 100ml. water
50g chopped walnut
Method:
Heat oven to 180C/fan 160C/gas and make sure there’s a shelf ready in the middle. Line a 12-hole bun tin with cake cases. Beat the butter, sugar, flour and eggs with and the coffee and a pinch of salt until creamy. Stir in the chopped walnuts.
Spoon the mix into the cases (start by adding 1 heaped tsp to each, then go back and top them up – that way they should all be of equal size), then bake for 18-20 mins.
Няма коментари:
Публикуване на коментар