Продукти:
2 ч.ч. брашно
2 ч.ч. захар на кристали
1 ч.ч. неподсладено какао на прах
1 пакетче бакпулвер
1 ч.л. сол
1 бр. ванилия
3 бр. яйца
1 ч.ч. прясно мляко
1 ч.ч. сварено кафе
1/2 ч.ч. разтопено масло/или олио/
100гр. малини за украса
листенца мента
За глазурата:
50 гр.. масло
100 г черен шоколад
3 ч.л. от свареното кафе
Начин на приготвяне:
В купа се смесва брашното, захарта, какаото, бакпулвера, ванилията и солта. След като разбъркаме продуктите добре се прави дупка в средата, в нея се изсипва свареното кафе, млякото, яйцата и олиото. Разбива се с миксер на средна скорост в продължение на 2-3 минути и се изсипва в подготвената за печене тава. Пече се около 40 минути на 180 С . Когато браунито е готово се оставя да се охлади и се прави глазурата. Смесва се маслото, шоколада (натрошен на блокчета),кафето и се слагат на водна баня, докато не се разтопят напълно. С получената сме се залива готовият кекс. Украсяваме с малините и ментата или по ваше желание. Необходимо е да престои 2 часа преди да се консумира.
Няма коментари:
Публикуване на коментар