Първата ми рецепта в блога е вече факт. Моят годеник ме подтикна да си направя блог с успешните ми кулинарни подвизи.
Коледните празници наближават, затова имам идея да започна да приготвям Коледни сладки и непосредствено преди празниците да избера кое да направя за приятелите и семействата ни.
За първи път правя Линцер сладки, но не и за последен. Толкова да са вкусни, направо се топят в устата. Мислех да направя едни други линцери- рошави, така ги е нарекла бъдещата ми свекърва. Но понеже рецептата е на унгарски, ще ми трябва малко време да я преведа, затова направих тези. Рецепти- много, начини- много, това е моят избор :)
Коледните празници наближават, затова имам идея да започна да приготвям Коледни сладки и непосредствено преди празниците да избера кое да направя за приятелите и семействата ни.
За първи път правя Линцер сладки, но не и за последен. Толкова да са вкусни, направо се топят в устата. Мислех да направя едни други линцери- рошави, така ги е нарекла бъдещата ми свекърва. Но понеже рецептата е на унгарски, ще ми трябва малко време да я преведа, затова направих тези. Рецепти- много, начини- много, това е моят избор :)
Продукти:
225гр. масло (на стайна температура)
2/3 ч.ч. пудра захар + 3 с.л. за поръсване
2 жълтъка
1 ч.л. екстракт от ванилия
2 1/2 ч.ч. брашно
1/4 ч.л. сол
сладко за слепване
Разбийте маслото и пудрата захар до пухкава консистенция. Добавете яйчените жълтъци и ванилията, а след това брашното и солта. Омесете тестото, увийте го във фолио и оставете в хладилника за поне 2 часа да стегне.
На набрашнена повърхност разточете тесто на около 3-5 мм. дебелина.
Ако ви залепя го разточете между 2 парчета фолио.
Изрежете тестото с формички за линцери. С помощта на шпатула, прехвърлете внимателно бисквитките в подготвените тави, които предварително са застлани с хартия за печене. Съберете парчета от изрязаното тесто и го разточете отново.
Печете около 10 до 12 минути в предварително загрята фурна на 180 ° C , докато ръбовете на бисквитките станат златни. Оставете да изстинат за 5 минути, след това прехвърляте бисквитките върху решетъчна скара, за да могат да изстине напълно.
Поръсете бисквитите с отвора с пудра захар, след което намажете линцерите с конфитюра върху плоската страна на всяка бисквитка и залепете с бисквитата с отвор така, че сладко показва през прозорчето.
Ingredients
225 gr. butter (at room temperature)
2/3 cup plus 3 Tbsp. confectioners' sugar
2 egg yolks
1 teaspoon vanilla extract
2 1/2 cups all-purpose flour
1/4 teaspoon salt
jam
Preparation
Beat butter and 2/3 cup sugar until fluffy. Beat in egg yolks and vanilla, then flour and salt. Shape dough into 1 disk; wrap in plastic and refrigerate.
Preheat oven to 180°C; line 2 baking sheets with parchment.
On a floured surface, roll out remaining disk to about a 3-5 mm thickness. Cut out cookies with linzer cutter. With a spatula, carefully transfer cookies to prepared baking sheets. Repeat with remainings.
Bake cookies in batches until edges of cookies are just golden, 10 to 12 minutes. Let cool for 5 minutes, then transfer cookies onto wire racks to let cool completely.
Spread jam over flat side of each cookie that doesn't have a window. Top with remaining cookies, flat side down, so that jam shows through windows. Carefully sift 3 Tbsp. confectioners' sugar over cookies.
Няма коментари:
Публикуване на коментар