Продукти:
450 гр сьомга
500гр. спанак
150 гр кашкавал
кори за лазаня
връзка пресен лук
чесън
черен пипер
сол
зехтин
Продукти за сос бешамел:
60 гр. масло
60гр. брашно
600мл. прясно мляко
сол
черен пипер
Начин на приготвяне:
В дълбок тиган се слага малко зехтин и се запържва чесъна и лука, след като се запържат се прибавя нарязаният спанак
Задушава се 3-4 минути и се добавя сол и черен пипер на вкус. Отнема се от котлона и се оставя на страна. На лентички или квадратчета се нарязва суровата сьомга и се поръсва с черен пипер и сол.
Бешамела се прави като в тенджера на бавен огън се слага да се разтопи маслото, към него се добавя брашното за 2 минути за разбърква, на порции се добавя прясното мляко и се бърка с телена бъркалка, докато се сгъсти.
Лазанята се монтира като намажете със масло малка тавичка, изсипвате сос бешамел, корите за лазаня се слагат и върху тях се добавят спанак, сьомга, кашкавал и се залива със бешамел и така 3 или 4 слоя, накрая завършвате с кори поляти със сос бешамел. Пече се 30-40 минути на 180 градуса. Като е готова се поръсва с кашкавал и се слага във фурната за 5 минути да се разтопи.
Лазанята се сервира топла.
Няма коментари:
Публикуване на коментар