понеделник, 27 април 2015 г.

Шоколадов тарт без печене/ No-Bake Strawberry Chocolate Tart


Продукти:
330гр "Oreo" бисквити (или други шоколадови)
110 грама масло, разтопено
200 грама млечен шоколад
100 гр черен шоколад
200 мл сметана
300 грама пресни ягоди
филитирани бадеми (по желание)



Сложете Орео бисквитите в купата на кухненски робот и пасирайте до получаването на едри трохи. Добавете разтопеното масло върху трохите за да се увлажнят и разбийте отново. Изсипете сместа във форма за тарт и разпределете равномерно с помоща на лъжица. Сложете  във фризера за няколко минути да стегне, докато приготвите крема.
В малка тенджера сложете сметаната да се стопли на средна температура  за няколко минути.  Не трябва да завира.
Сваля се от огъня и се изсипва върху начупеният на парченца шоколад. Разбърква се със шпатула, докато се разтопи шоколада напълно. 
Изсипете шоколадовият крем върху охладеният блат, заравнете и  украсете с пресни ягоди.
Оставете да стегне в хладилника за поне 2 часа. 





Ingredients:
330g Oreo cookies
110g butter, melted
Chocolate Filling
200g milk chocolate
100g bittersweet chocolate
200 ml heavy cream
300g fresh strawberries
chopped nuts (almonds, pistachios, etc), optional



Place oreo cookies into the bowl of a food processor and blend until crumbs form. Add melted butter and pour over the crushed cookies. Process until evenly moistened. Press cookie mixture with the back of the spoon and your fingers where necessary,  into the bottom and edges of a tart pan. Freeze until you prepare the filling, just for few minutes.
In a small saucepan, place cream over medium-low heat for a few minutes to get hot. No boiling or simmering needed. Remove from heat, pour over chopped chocolate and let rest for 1-2 minutes. Stir until dissolved.
Pour chocolate filling over oreo crust, and top with fresh strawberries.

Refrigerate for at least 2 hours before serving.


Няма коментари:

Публикуване на коментар